Sószoba - szikszoovi

SZIKSZÓI VÁROSI  ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE
Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szolgáltatások

2014 tavaszán óvodánkban kialakítottuk a sószobát, az ide járó gyermekek szüleinek, Szikszó vállalkozóinak és Önkormányzatának anyagi támogatásával . A 15 m2-es helyiségben beépítettünk  több mint 10 m 2 sófalat, valamint elhelyeztünk  egy 1m x1,20-as sóval töltött homokozót. A beépített sónak köszönhetően klimatikus gyógyhellyé változott óvodánk ezen helyisége. A légtérbe kerülő sórészecskék megelőzőleg hatnak a légúti megbetegedésekre. A sós levegő belélegzése erősíti a gyermekek immunrendszerét, serkenti a légzőszervek aktivitását és a hörgők öntisztulását. A megvilágított sókristályok színe gyógyító és stresszoldó hatású.
A terápia nyugtatóan hat a vegetatív idegrendszerre. A sós levegő tökéletesen por és ingermentes, erős antiallergén és antibakteriális hatású, mely a szervezet valamennyi funkciójára pozitív hatással van.
Óvodánkba járó valamennyi gyermek a délelőtti órákban mikrocsoportos , fejlesztő foglalkozások közben élvezheti a parajdi só jótékony hatásait.
A délutánok folyamán lehetőséget biztosítunk városunk lakóinak, hogy preventív vagy gyógyító jelleggel igénybe vegyék ezen szolgáltatásunkat.
Arra bíztatok mindenkit, ha légúti vagy allergiás panaszai vannak keressen fel bennünket.


 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz