Egészségnap - szikszoovi

SZIKSZÓI VÁROSI  ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE
Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Egészségnap a Szikszó Városi Egységes Óvoda- Bölcsődében


Óvodánk kiemelten foglalkozik az egészséges életmóddal, melynek fontos része az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás.  
Egészségnapunkat 2016. április 7-én, az Egészség Világnapján rendeztük meg, ahol a gyermekekkel közösen készítettünk gyümölcsökből és zöldségekből ízletes és mutatós egészség-tálakat, salátákat. A mozgásnak is nagy jelentőséget tulajdonítunk, ezért a nap első programja a közös zenés-mozgásos percek voltak. Tízórai után elfogyasztottuk az elkészített finomságokat, majd  a gyermekek olyan játékos feladatokban vehettek részt az óvoda udvarán, melyeken keresztül új ismereteket szerezhettek és sokat mozoghattak.
A programokba a gyerekek mellett a szülőket is igyekeztünk bevonni.
A rendezvény célja az volt, hogy ösztönözni próbáljuk a gyerekeket és szüleiket arra, hogy egészségesen éljenek. A program  záró rendezvénye egy kóstolóval egybekötött előadás volt, melyet az óvodai étkezést biztosító Kft élelmezés vezetője tartott a szülőknek, a reform konyha előnyeiről, a gyermekek táplálkozásában, étkeztetésében bevezetett újdonságokról.
Az egész nap vidáman és mozgalmasan telt. A gyerekek és a szülők új ismeretekkel és élményekkel gazdagodtak.

 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz