Babakiállítás - szikszoovi

SZIKSZÓI VÁROSI  ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE
Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Óvodákban hagyomány immár, hogy évszakonként  kiállítást rendezünk az Ovi-galériában.

Ez alkalommal a babák lettek kiállításunk főszereplői.
Egy baba kitüntetett szerepet foglal el a gyermekek játékai között .
A babázás mindkét nemű gyermek életében megjelenik már egészen kicsi korban: ilyenkor az átélt élményeit játssza újra, és egyben készül életének legfontosabb feladatára: az anya és az apa szerepre. Nem mindegy hát, hogy ilyenkor egy lelketlen, sorozatgyártott műanyag darabot, vagy egy puha, meleg természetes anyagból készült babát vesz a kezébe.?
Molnár Nóra óvodánk egykori óvó nénije bocsátotta rendelkezésünkre a maga által természetes anyagból készített, a Waldorf módszert képviselő babáit, ami annak ellenére, hogy teljes egyszerűséget mutat, mégis hatalmas munkát takar.
A kiállítás átadón elmondta, hogy az egyszerűségnek, valamint a halványan, szinte alig ábrázolt babaarcoknak az a lényege és célja, hogy a gyermek képzelje oda az arckifejezéseket, a játékszituáció adta érzelmeket.
A kiállítás másik részét a nagyon részletesen kidolgozott, porcelán és textil anyagú, szebbnél szebb ruhát viselő babák képviselik. Ezekkel az óvoda dolgozói járultak hozzá a kiállítás sokszínűségéhez, így érzékeltetni tudjuk a legegyszerűbb és a legrészletesebb kidolgozottságot.
A kiállítás megnyitóra eljöttek az iskolások is, akik tátott szájjal csodálkoztak rá a babakülönlegességekre,
s óvodásaink téli verseit hallgatva egy kicsit újra óvodásnak érezhették magukat.
A meghívott vendégek arcán is tükröződött a kiállítás szépségének élménye, s azt gondoljuk, hogy ezzel  
a szépséggel mindannyian gazdagodtunk.

 
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz